Οι Έλληνες επιδοκιμάζουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης

Περισσότερο ψηφιακό κράτος ζητούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τις δράσεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τμήματος της δημόσιας διοίκησης, που “έτρεξαν” στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι Έλληνες πολίτες επιδοκιμάζουν ψηφιακές ευκολίες, όπως η άυλη συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική έκδοση υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων, αλλά και η αποστολή SMS, που χρησιμοποιήθηκαν για την καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Για την ακρίβεια, το 92% των πολιτών θεωρεί τις συγκεκριμένες δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού κράτους “πολύ/αρκετά” χρήσιμες. Στο μεταξύ, μόλις το 8% των ερωτώμενων, που συμμετείχαν στην έρευνα “COVID CONTROL” της εταιρείας Interview, αξιολογεί  αυτές τις δράσεις ως «λίγο/καθόλου χρήσιμες».

Ικανοποίηση της κοινής γνώμης από τις ψηφιακές δράσεις που έτρεξαν στην Ελλάδα εν μέσω της πανδημίας του COVID-19Οι Έλληνες πολίτες υποδέχτηκαν κάτι παραπάνω από θετικά την ψηφιακή πρόοδο, που έχει κάνει η δημόσια διοίκηση το διάστημα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Στην ερώτηση της έρευνας “Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έκαναν ψηφιακά μέσα σε λίγες εβδομάδες ό,τι δεν έγινε για πολλά χρόνια;”, το 90% απαντά “Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ”. Μόλις το 10% δηλώνει “Διαφωνώ/Μάλλον διαφωνώ” με την παραπάνω άποψη.

Την επιδοκιμασία των πολιτών στις ψηφιακές δράσεις, που ενεργοποιήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού επιβεβαιώνει και η υψηλή βαθμολογία, που επιφυλάσσουν οι Έλληνες στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Υψηλή βαθμολογία
Στη βαθμολόγηση Υπουργών που “πρωταγωνιστούν” στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι σχετικές επιδόσεις είναι οι εξής: με αξιολόγηση από το 1 έως το 10, όπου 1 πολύ κακή αξιολόγηση και 10 πολύ καλή αξιολόγηση ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, λαμβάνει 7,6, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, 6,6. Την υψηλότερη βαθμολογία, 8,1, συγκεντρώνει ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. 

Περισσότερο ψηφιακό κράτος
Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι από τον επόμενο μήνα οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά μέσω του Διαδικτύου σχεδόν το σύνολο των δικαιολογητικών που χρειάζονται, έδωσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι σε αυτό το “πακέτο” δικαιολογητικών, που θα εκδίδονται ηλεκτρονικά από τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια μέσα από το Μητρώο Πολιτών, περιλαμβάνονται τα πιστοποιητικά γεννήσεως, γάμου, βάπτισης, οικογενειακής κατάστασης, μόνιμης κατοικίας, εγγυτέρων συγγενών. Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του ο Υπουργός, όλα αυτά τα δικαιολογητικά θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά από τους πολίτες, αλλά και από το Δημόσιο, χωρίς αίτηση, αν κρίνεται αναγκαίο.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, “πρόκειται για μια πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική αναβάθμιση, η οποία έρχεται σε συνέχεια άλλων πρωτοβουλιών, όπως η ηλεκτρονική δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων στην κατοικία και την ψηφιοποίηση εκλογικών διαδικασιών”.

 (Πηγή: Περιοδικό ΣΕΠΕ - τεύχος 23/4/2020)

Powered by Bullraider.com
2 στις 3 ελληνικές εταιρείες επενδύουν στην τεχνολ...
23 Apr 2020 10:42 - Παναγιώτης Φουντόπουλος

2 στις 3 ελληνικές εταιρείες επενδύουν στην τεχνολογία ως απάντηση στην κρίση Βαριά σκιά στις ελληνικές επιχειρήσεις ρίχνει, ήδη, η πανδημία του νέου κορωνοϊού, επηρεάζοντας κρίσιμους δείκτες, όπως οι πωλήσεις, η κερδοφορία, αλλά και το ηθικό των εργαζομένων. Πάντως, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών δηλώνει πως έχει ήδη επηρεαστεί από την εξάπλωση του κορωνοϊού, μόλις το 33% των προγραμματίζει ανα [ ... ]

Διαβάστε όλο το άρθρο
Στο 2% το ποσοστό της τηλεργασίας στην Ελλάδα...
11 Feb 2020 11:52 - Παναγιώτης Φουντόπουλος

Στο 2% το ποσοστό της τηλεργασίας στην Ελλάδα Τη λύση της τηλεργασίας, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών από απόσταση, επιλέγουν όλο και περισσότεροι πολίτες ανά τον κόσμο, με την τεχνολογία να μετασχηματίζει ριζικά τον τρόπο, που οργανώνεται και παρέχεται η εργασία. Στην Ελλάδα, το 2% των απασχολουμένων, ηλικίας 15 έως 64 ετών, εργάζεται πλέον από το σπίτι (στοιχεία 2018). Συνολικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα  [ ... ]

Διαβάστε όλο το άρθρο
Οι Έλληνες επιδοκιμάζουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό...
23 Apr 2020 10:34 - Παναγιώτης Φουντόπουλος

Οι Έλληνες επιδοκιμάζουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης Περισσότερο ψηφιακό κράτος ζητούν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από τις δράσεις για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τμήματος της δημόσιας διοίκησης, που “έτρεξαν” στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Οι Έλληνες πολίτες επιδοκιμάζουν ψηφιακές ευκολίες, όπως η  [ ... ]

Διαβάστε όλο το άρθρο
Ρομποτική, drones και αισθητήρες καταλύτες για την...
04 Feb 2020 15:59 - Παναγιώτης Φουντόπουλος

Ρομποτική, drones και αισθητήρες καταλύτες για την αγροτική παραγωγή Μπορεί η επένδυση σε νέες τεχνολογίες στον αγροτικό τομέα να έχει καθυστερήσει σε σχέση με άλλους τομείς, αλλά πλέον και ο τομέας της γεωργίας φαίνεται πως οδεύει ολοταχώς προς την 4η βιομηχανική επανάσταση. Ήδη, η τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things, το blockchain και άλλες ψηφιακές τεχνολογίες, αξιοποιούνται πλέον στην αγροτική παραγωγή, παρέχοντ [ ... ]

Διαβάστε όλο το άρθρο
Other Articles
     

 

 

 

© 2013-2014 futurehome.gr - All Rights Reserved.