smart-home-3317440 640

ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Όταν οι λύσεις ήταν ενσύρματες ...

Είχαμε επιλέξει το άριστο για τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας: Το βιομηχανικού τύπου bus Dupline. Γιατί δεν αφήσαμε τίποτε στην τύχη. Γιατί βεβαιωθήκαμε ότι παρείχε απόλυτη αξιοπιστία στον έλεγχο ηλεκτρικών συσκευών πάσης φύσεως (φώτα, ρολλά, τέντες κλπ.). Γιατί υποστήριζε όλες τις σειρές διακοπτών, ώστε να μη δεσμεύουμε τις λύσεις σε συγκεκριμένους κατασκευαστές διακοπτικού υλικού. Γιατί δεν επηρεαζόταν από παράσιτα του δικτύου παροχής ρεύματος, δεν απαιτούσε γείωση ασθενών ρευμάτων, περνούσε από οποιοδήποτε είδος αγωγού (αφού ήταν χαμηλόσυχνο σήμα 1kHz), δεν χρειαζόταν χωριστή σωλήνωση για τον έλεγχο, ακόμη και όταν ίσχυε ο παλαιός κανονισμός (ΚΕΗΕ) (αφού μπορούσε να περάσει από καλώδια τύπου ισχυρών ρευμάτων ως χωριστό γαλβανικό κύκλωμα - πλοηγά σύρματα), πράγμα που συγκρατούσε το κόστος, χρησιμοποιούσε καλώδια γνωστά στους εγκαταστάτες, όχι, όμως, τους ίδιους τους αγωγούς του ρεύματος, και έτσι δεν είχαμε προβλήματα παρεμβολών που εμφανίζονταν σε λύσεις με άλλα υλικά ούτε επιρροή από συμπόρευση με τις πρώτες αρμονικές των 50Hz, αφού το 1kHz απέχει πολύ σε συχνότητα. Μπορούσε, απλώς, να χρησιμοποιεί δύο αγωγούς x1,5 ως γαλβανικά ανεξάρτητο κύκλωμα εντός της σωλήνωσης ή δύο αγωγούς πολυπολικού καλωδίου ως γαλβανικά ανεξάρτητο κύκλωμα. Επί πλέον, τα υλικά Dupline μπορούσαν να συνδέονται μέσω δύο αγωγών οιουδήποτε τύπου σε πολύ μεγάλες αποστάσεις (μέχρι 10 χιλιόμετρα) και με οποιοδήποτε τρόπο (βρόχους, δέντρα, όπως συμβαίνει με τον αγωγό της γείωσης).

 

Τώρα όλα γίνονται ασύρματα ...

  • Το άναμμα και σβήσιμο φώτων (on/off)
  • Οι μονάδες ελέγχου συσκευών μεγαλύτερης ισχύος
  • Οι ρυθμιστές έντασης φωτισμού (dimmers): Ρυθμίζουν την ένταση των φώτων και τη θερμοκρασία χρώματος (θερμός ή ψυχρός φωτισμός) ή το ίδιο το χρώμα (οποιοδήποτε χρώμα), μπορούν να συμμετέχουν σε σενάρια φωτισμού με πρoκαθορισμένα επίπεδα φωτισμού
  • Οι μονάδες ελέγχου κινητήρων (ρολών, τεντών κλπ.): Επιτρέπουν το ανέβασμα και κατέβασμα των ρολών. 

Η ασύρματη τεχνολογία με το πρωτόκολλο Zigbee επιτρέπει να γίνουν όλα αυτά με τρόπο αξιόπιστο, πολύ χαμηλή ακτινοβολία και ευέλικτη καθοδήγηση του σήματος, παρακάμπτονας τα φυσικά εμπόδια με τη βέλτιστη διαδρομή τεθλασμένης γραμμής, η οποία εντοπίζεται αυτόματα.

smart-home-3779361 640

  

Κάντε κλικ εδώ για να μας περιγράψετε τις ανάγκες σας

     

 

 

 

© 2013-2014 futurehome.gr - All Rights Reserved.